24 kesäkuuta 2014

Otin itseäni niskasta kiinni..

.. ja päätin aloittaa herkkulakon. Ajattelin ensin pelkkää karkkilakkoa, mutta totesin, että haluan aloittaa kunnollisen herkkulakon. Karkkien tilalla olisi voinut syödä esim. sipsejä, ei mitään hyötyä. Uskoisin, että tämän lakon myötä ihon kunto tulee paranemaan (näpyt voivat vähentyä) ja muutenkin se tekee hyvää.

Herkkulakossa tulen olemaan 35 päivää, pitkä aika! Mutta miten meinasin kestää sen ajan? Aion syödä karkkien, sipsien ja sellaisien tilalla mm. pähkinöitä, rusinoita, marjoja, hedelmiä, viinirypäleitä tai vaikka herneitä. Minä tykkään todella paljon vadelmista, ne ovat mainioita korvaajia makeisille. Kaikki nuo edellämainitut korvaavat naposteltavat (jos tekee mieli) ovat mielestäni hyviä. Aion sallia itselleni myös muutaman mehujään silloin tällöin, sama asia koskee pieniä määriä limsaa.

Ja mikäs siinä olisi, jos lakon loppumisen jälkeen ei kaipaisi niitä herkkuja niin paljoa. Eli tiivistettynä herkkulakon hyvät ja huonot puolet:

Hyvät puolet:

-rahaa säästyy
-hampaat kiittävät
-rasvainen iho voi ainakin vähän rauhoittua
-mahan turvotus varmaan helpottaa
-elimistö tykkää enemmän terveellisistä naposteltavista
kuin karkeista
-kun onnistut, olo on mahtava


Huonot puolet:

-alku voi olla hankalaa (mutta ei saa luovuttaa)
-säästössä olevat herkut pilaantuvat kaappiin, no ei,
onhan niissä pitkät päiväykset. xD



Hyviä puolia kertyi enemmän kuin huonoja. :) Onko muita, jotka ovat tällä hetkellä karkki/herkkulakossa, tai edes harkinnut aloittaa? Epäilen onnistumista
, mutta aion yrittää täysillä.

Vinkkejä vielä, jos aiot aloittaa herkkulakon:

-älä pidä herkkuja näkyvillä, piilota ne kaappiin. 

-kaikkein paras olisi, että herkkuja ei olisi ollenkaan kotona. Ei voi sortua syömään niitä,
jos niitä ei edes ole! :)

-keksi vaihtoehtoista naposteltavaa, jos tekee mieli. Vihanneksista, kuten kurkusta tai porkkanasta, marjoista sun muista saa hyviä ravintoaineita. 


Ei liity aiheeseen, mutta kuvattomat postaukset ovat vähän tylsiä. :)



3 kommenttia:

♥ Thanks for the comment! ♥