22 helmikuuta 2014

Meikkisiveltimet ja niiden puhdistus

Meikkisiveltimet kerääväät herkästi bakteereja. Varsinkin nestemäisen meikin (kuten meikkivoiteen) siveltimet kannattaa pestä vähintään kerran viikossa. Mielellään ehkä parikin kertaa, jos meikkaat lähes päivittäin. Säästät meikkivoidettasi, kun vaihdat sienen siveltimeen.

Luomivärisiveltimiä pesen aina silloin, kun siltä tuntuu. Jos et käytä luomivärejä kovin usein, on viikon pesuväli ihan hyvä. Ripsiväriharjaa käytän aina, kun laitan ripsiväriä, eli noin 5-7 kertaa viikossa. Sen pesen yleensä meikkivoidesiveltimen kanssa. Puuteri-ja poskipunasiveltimille pidempi pesuväli. Kerran tai pari kuussa riittää. Ne eivät kerää bakteereja niin paljoa.

Pesen siveltimeni helävaraisella Marseille-saippualla. Se käy niin aitokarvaisille kuin synteettisille siveltimille. Kostutan siveltimen haalean veden alla ja pyörittelen muutaman kerran kostutetussa saippuassa. Sen jälkeen pyörittelen sivellintä kättäni vasten ja huuhdon välissä, jos se ei vielä puhdistunut mielestäni kunnolla. Jos sivellin on hyvin likainen, toista saippuapyörittely. Marseille-saippuaa saa myös nestemäisenä.

Muista huuhdella siveltimet hyvin, että saippua ei pääse siveltimen kautta iholle. Marseille-saippua ei ärsytä (ainakaan itselläni) ihoa. Se voi kyllä vähän kuivattaa ihoa.

Käytössä karhentuneet siveltimet eivät tunnu kivalta iholla. Kokeile laittaa hieman hiustenhoitoainetta siveltimeen, anna olla siinä pieni hetki ja huuhtele huolella pois. Siveltimen pitäisi olla vähän pehmeämpi.


Kasvomeikkisivellin-trio. Meikkivoiteelle, irtopuuterille (omistan kivipuuterin, joten hoitaa poskipunasiveltimen virkaa) ja poskipunalle. Tuo musta on muuttunut jo vähän karheaksi, mutta tuo keskimmäinen on ihanan pehmoinen.


Luomivärisiveltimet ja ripsiharja. 


Tarkempi kuva siveltimistä


Näitä käytän silmämeikkiin eniten. Ripsiharjalla saa erotellut ripset, kun "harjaat" sillä ripset ripsarin laiton jälkeen. Luomivärin levittämisessä on hyvä olla "lötkömpi" ja napakampi perussivellin ja ohutkärkinen tarkkaan työskentelyyn.


Näitä kahta käytän harvemmin.



Pesetkö sinä siveltimiäsi?




7 kommenttia:

  1. Hei tiiätkö mistä tota Marseille-saippuaa saisi?

    VastaaPoista
  2. Sulla on paljon siveltimiä! Kiva postaus!

    VastaaPoista
  3. Nail Netta: Marseille-saippuaa saa hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista. :)

    Viivih: Ei niitä ole kuin 9 kpl. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos koska tarviin sitä että sais omatki siveltimet puhtoseks :')

      Poista
    2. Hyvä että oli jotain hyötyä tästä postauksesta :D

      Poista
  4. Aijaa mä laskin et niit ois enemmän

    VastaaPoista
  5. hei tää oli tosi hyödyllinen postaus(: ! kiitos siitä !

    VastaaPoista

♥ Thanks for the comment! ♥